Holistische hypnose, Simpson Protocol

Dieke heeft zich in 2022 gespecialiseerd in holistische hypnose, een vorm die goed bij haar en de praktijk past.

Holistisch wil zeggen dat de werking berust op mentaal-, fysiek-, emotioneel-, spiritueel- en zielsniveau. Met andere woorden “kijkend naar het geheel”.
Deze hypnosevorm biedt de cliënt een basis om vooruit te komen in het leven.

Het Simpson Protocol is een unieke werkwijze met een holistische aanpak, ontwikkeld door de Canadese Ines Simpson.

Kenmerkend voor het Simpson Protocol is dat er geen suggesties worden gebruikt door de therapeut, dit in tegenstelling tot toepassing van directe hypnotherapie waar wel gewerkt wordt met directe suggesties. De oplossing van het probleem wordt overgelaten aan je hogere wijsheid of universele kennis, deze spreken we aan met het hogere bewustzijn want deze gaat verder dan je eigen onbewuste.

Het communiceren tijdens de hypnose verloopt voornamelijk via ideomotorische signalen, ofwel vingersignalen die gestuurd worden door het hoger bewustzijn.

Je doet zelf het innerlijke werk en Dieke begeleid het proces om het probleem op te lossen, wat dit ook mag zijn. Zo kan er opgelost worden wat er opgelost mag worden, op de juiste tijd en op de meest juiste manier. Dit specifieke probleem wordt compleet opgelost doordat alles wat met dat probleem verbonden is, samenwerkt of beïnvloed, wordt losgekoppeld en losgelaten.

Het mooie van dit proces is, dat terwijl je onder diepe hypnose bent, je begrijpt dat jij zelf een directe rol hebt in je eigen genezing en wat voor een diepere verandering en genezing dit met zich meebrengt. Deze diepe hypnose wordt ook wel de Esdaile-staat genoemd.

Met het Simpson Protocol kun je de diepste trauma’s opsporen en neutraliseren en de meest positieve oplossingen zoeken. Zonder dat iemand weet wat het probleem is.

Het Simpson Protocol heeft ongekende mogelijkheden waarbij dit ingezet kan worden. Van niet lekker in het vel zitten tot burn-out, allergieën, allerlei fysieke klachten en mentale problemen.

Aan het einde van de eerste sessie wordt er ook de zelfhypnose aangeleerd met codewoorden. Zo kan de cliënt thuis terug naar de diepe ontspannen staat van de hypnose.

Het voordeel is ook dat bij een vervolgsessie de cliënt zo weer terug is onder hypnose om verder te werken aan wat er nog mag gebeuren.

Ervaring cliënt

Zoals een cliënt zei: “Het lijkt duur maar voor wat je ervoor krijgt is dit een koopje. Er is geen andere therapie die zo snel en makkelijk aan je issues werkt. En je leert ook nog eens zelfhypnose welke je de rest van je leven kan toepassen”.