Acupunctuur

Wil jij in balans zijn en in je kracht staan?

In balans met acupunctuur

Acupunctuur richt zich op de energie, ook wel de Qi genoemd, die door ons lichaam stroomt. Net als zenuwen en bloedvaten lopen er door ons lichaam energiebanen, de meridianen. Wanneer er gezondheidsklachten zijn, betekent het dat de balans in de meridianen is verstoord. Acupunctuur brengt de meridianen weer in balans.

Het herstellen van de Qi-balans in het lichaam zal leiden tot een vermindering van klachten en zelfs tot verdwijnen van de klachten. De behandeling is erop gericht om deze balans weer terug te krijgen.

Voor acupunctuur maak ik gebruik van naaldjes. Het inbrengen hiervan is over het algemeen niet pijnlijk. Wel kan er een moeilijk te definiëren gevoel ervaren worden na het inbrengen van de naalden. De naalden die gebruikt worden zijn steriel per stuk verpakt en worden niet hergebruikt.

Abdominal acupuncture of buikacupunctuur gebruik ik nu meerdere jaren in mijn praktijk met veel succes.  De navel is het centrale punt op de buik en hier omheen zit een microsysteem. De sessie bestaat vaak uit twee verschillende prikronden. De eerste is een kring om de navel waarbij de naalden circa 10 minuten blijven zitten om de meridianen te openen. Na het verwijderen van de naalden wordt de volgende serie naalden geplaatst welke specifiek zijn voor de klacht.  Deze zullen circa 20 minuten blijven zitten.

De meest gehoorde opmerking van cliënten is de verbazing over het diepe ontspannen effect wat verder gaat dan de klassieke acupunctuur.

Afhankelijk van de klacht kan er ook de klassieke Chinese acupunctuur ingezet worden. Hierbij zullen er met name op de armen en benen naaldjes geplaatst worden.

Meer lezen over mijn acupunctuurpraktijk?
Kijk dan snel op mijn andere site

Acupunctuur kan ingezet worden bij:

Wil je weten wat ik voor je kan doen?

Neem contact op voor een gratis kennismakingsgesprek